Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Etablissemanget" by Owen Jones # eBook PDF Kindle ePub Free

Etablissemanget

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Etablissemanget
  • Author : Owen Jones
  • Release Date : January 08, 2015
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1521 KB

Description

DET ÄR DAGS att rikta blicken uppĂ„t. Mot etablissemanget. Det menar Owen Jones, den brittiska samhĂ€llskritikens nya stjĂ€rna.
Om vi ska förstÄ problemen i vÄrt samhÀlle mÄste vi inse vilka de egentliga makthavarna Àr. Vi lever i en demokrati och röstar in vÄra politiker i riksdagen dÀr de utövar makten för vÄr rÀkning.
Men denna politiska demokrati har under senare Ă„r fĂ„tt ta ett steg tillbaka. Andra krafter och intressegrupper, med större ekonomisk tyngd, har blivit allt starkare. De anvĂ€nder sina pengar och sina kontakter till att pĂ„verka politikerna och vĂ€xer i mĂ„nga fall samman med dem. Dagens etablissemang bĂ€r pĂ„ en kĂ€nsla som kan sammanfattas i kosmetikföretaget LOrĂ©als slogan Because were worth it! Det Ă€r dags att sticka hĂ„l pĂ„ den kĂ€nslan, menar Jones, och Ă„terföra makten till den plats dĂ€r den hör hemma – hos folket.
Owen Jones, en 30-Ärig samhÀllsdebattör som för nÄgra fÄ Är sedan var totalt okÀnd, attackerar detta mÄnghövdade komplex som han kallar etablissemanget med lika delar noggrannhet, ursinne och humor. Resultatet har blivit en bok som vÀckt enormt stor uppmÀrksamhet och blivit en bÀstsÀljare i England. Jones skildrar inte bara makthavarna utan beskriver framför allt hur etablissemanget fungerar och vilka som tjÀnar pÄ det.


Download Free Books "Etablissemanget" PDF ePub Kindle